Почитателите на Starbucks кафе вече могат да му се насладят и у дома благодарение на партньорството на веригата с “Нестле”.

Като част от него “Нестле България” започва да предлага продуктовата серия кафе за приготвяне у дома и на нашия пазар. Тя включва кафе на зърна, мляно кафе, както и капсули за кафемашини “Неспресо” и “Нескафе долче густо”.

Капсулите са 8 различни вида - три за късо кафе, два за дълго - “Американо”, и три за кафе специалитетите капучино, лате макиато и карамел макиато. Те ще се предлагат още този месец - и в магазините, и онлайн. А от ноември на българския пазар ще могат да се намерят и по три бленда кафе зърна и мляно кафе. Всички те са разделени според степентта на изпичане, характерно за Starbucks - те предлагат светло, средно и тъмно изпичане. Любопитно е, че един от продуктите е кръстен на първия магазин на Starbucks в Pike Place Market в Сиатъл – кафе зърна Starbucks pike place roаst, който е със средно изпичане.

“Нестле” и Starbucks започнаха глобалното си кафе партньорство през август 2018 г. Всички продукти от серията са произведени от 100% висококачествени зърна “Арабика”, добивани според етичните и устойчиви практики на земеделските производители в едни от най-добрите региони за отглеждане на кафе в света.

Така “Нестле” добавя и серията Starbucks към кафе портфолиото си, което вече включва “Нескафе” и “Неспресо”.