Огнища на коронавирус са регистрирани в две фирми в Пещера, съобщиха от РЗИ. Общо заразените жители на пазарджишка област за денонощието са 22.

Тринадесет служители на фирма " Идеал България" са дали положителни проби за коронарирус. Те са от Пещера, Брацигово и селата Козарско, Капитан Димитриево и Радилово. Фирмата се занимава с производство и продажба на предпазни шлемове. Заразените са 5 жени, на вързаст от 46 до 64г., и осем мъже от 24 до 57години.

Второто огнище на COVID-19 в Пещера е в обувната фирма "Ингилиз", в която от вирусната инфекция са заболели петима служители. Те са три жени и двама мъже на възраст от 32 до 55 години. И двете фирми са поставени под 48-часова карантина и се извършва щателна дезинфекция.

Семейство мъж и жена от Пазарджик също са с положителни проби за COVID-19. Жената, която е на 54г., е учителка в ОУ "Хр.Ботев" в Пазарджик. Нейните възпитаници от класа, който обучава, ще бъдат поставени под 14-дневна карантина. Последните два случая на коронавирус в региона са на мъж на 52г. и жена на 80г. от Велинград.