Ловното облекло е екипировката на ловеца, която има и своето предназначение. В никакъв случай не бива да ходим на лов с обичайните си ежедневни дрехи, защото това може да представлява и физическа опасност. Нека разгледаме основните акценти при избора на ловно облекло и кои са най-предпочитаните марки.

Защо е важно да изберем качествено ловно облекло

Днес се произвежда широка гама от цветове и те зависят от сезона и времето, по което ловувате. Важно е да се има предвид, че животните са много наблюдателни и за да ги надхитрим, трябва да сме максимално маскирани в съответната среда. Така, например през лятото е нужно да използваме зелен камуфлаж, но през зимата той трябва да е бял с различни тъмни акценти, а през есента с жълтеникаво-оранжев оттенък.

Характерна особеност на качественото ловно облекло, на първо място е неговата материя. В зависимост от сезона, тя задържа телесната топлина и осигурява нужния комфорт или запазва кожата суха и ни защитава от влагата при неблагоприятни природни условия. Друг важен момент при качеството на материята е нейната безшумност - тя не бива да шумка и да издава звуци при движение, защото това би уплашило дивеча.

Кои са най-търсените марки

Когато правим своя избор на качествени ловни дрехи, марката не е маловажен елемент, който трябва да пренебрегнем. Все пак днес съществуват лидери в отрасъла и фаворити с доказано високо качество на своите екипировки и голям процент положителен потребителски отзвук. Сред първенците се нареждат брандове, като:

Harkila

Seeland

Sitka

Fjall Raven

Percussion

Filson и други.

Ловното облекло на всеки от изброените производители е направено от висококачествени материали. Тук имате подходящите филтри за подреждане на предложенията само от конкретна марка, така че бързо и правилно да направите своя избор.

Какви показатели има при избора

За да е възможно екипировката да отговаря на всички изисквания за дейността и средата, в която ще се упражнява тя, при подбора се вземат под внимание още няколко особености:

Комфорт при движението - характерна особеност е наличието на достатъчно свобода на движението, така че ловецът да е гъвкав и подвижен;

Допълнителни аксесоари - облеклото за лов е нужно да има лесни за закопчаване ципове и големи джобове, които са разположени на удобни и достъпни места;

Защита - най-горната част от екипировката трябва да е направена от материали, които да Ви защитават от наранявания при ловуване в неблагоприятна трънeста среда.