В ежедневието си постоянно се сблъскваме с технологии. Употребата им е така честа и на толкова много нива, че това дори не ни прави особено голямо впечатление. Освен полезните дейности, техническият напредък е докоснал безпрецедентно и забавленията в свободното ни (и не само) време. Гледането на телевизия е сред най-времепоглъщащите дейности. Вече са налице и телевизори с операционна система Android.

Еволюцията – от обикновен до Android телевизор

Не е чак толкова далеч назад във времето, когато телевизорът беше просто устройство с десетина канала, предназначено единствено за забавление и предаване на информация. Но днес нещата изглеждат по съвсем различен начин. Освен с качествената и жива картина, съвременните смарт тв устройства вървят ръка за ръка и с операционните си системи. Вече всеки може да си набави телевизор с Android, за още по-ярко визуално и интерактивно изживяване у дома.

Защо точно Android TV

Предимствата са доста, но едно от най-важните е, че получавате достъп до огромен брой приложения. За разлика от просто смарт телевизор, този с операционна система на Android има специално разработени приложения. Да, точно както е и при смартфоните. Всички те са адаптирани и за телевизора.

Дизайн на Android телевизори

Външният вид на този тип устройства почти не се различава от този на останалите смарт телевизори. Размерите – широчина и височина, варират, а начините на монтаж – към стена или на стойка, са като при всеки друг съвременен модел. Подобренията се крият вътре в устройството и в неговата операционна система.

Съвместими с мобилния Ви телефон

В случай че телефонът Ви също е с операционна система Android (много вероятно, тъй като тя е сред най-разпространените), Android телевизор е съответно напълно логичен избор. Двата уреда ще се допълват взаимно, а синхронизацията им ще бъде изключително лесна. Споделяне на видео съдържание и Google Photos файлове, гледане на онлайн канали, посещаване на уебсайтове – всичко това ще бъде изключително удобно. Посещаването на социални мрежи, като Facebook и Instagram, ще бъде също възможно и на двете устройства. На практика всичко, което виждате на мобилния си телефон, ще бъде достъпно и на Android телевизора Ви.

Гласов асистент от Google

Само преди десетилетие тази функция щеше да изглежда като научна фантастика. Сега обаче Android TV прави комуникацията между човека и дигиталното устройство реална и напълно безпрепятствена. Към гласовите асистенти се насочват все повече нови технологични разработки. С всеки Android телевизор в дома Ви може да пристигне и гласов асистент на Google. Така, само на бутон разстояние, на Ваше разположение ще бъде цялата интернет информация, филми и прочие. Ще знаете винаги какво ще е времето утре, кой е най-лесният маршрут да стигнете до някъде и много други неща.

Апаратите от този тип са съвместими и с всички останали smart устройства в дома Ви, поддържащи Google Assistant. Така можете да изградите единна дигитална мрежа, която да Ви предостави достъп до информация и забавления без прекъсване.

Забавления с Android телевизори

Освен традиционния начин за достъп до информация – чрез телевизионни канали, подкасти, онлайн радио и новини, има и друг начин, по който Android телевизорът може да Ви бъде полезен. Чрез него имате достъп до редица забавни приложения, онлайн видеоигри, видеоканали, предплатени канали за филми и сериали. Това е може би един от най-приятните начини да прекарате свободното си време, независимо дали сте сами или с любимите хора.