За измама с нейното име и снимки предупреди синоптичката и тв водеща Никол Станкулова.

В ефира на Нова телевизия тя разказа как с нейните снимки се организират фалшиви лотарии и се продават продукти за отслабване. Така, чрез тази измама, се източват карти на хората и се подлъгват те да купуват продукти, чиято ефективност не е доказана.

За целта бил създаден неин фалшив профил във фейсбук, "монтирани" са опаковки на хапчета на нейни снимки, дори е прочела фалшиво интервю със себе си. Вчера Станкулова се чула със службите и ГДБОП, взети са мерки веднага.

Като си поръчате продукт, ви се обажда рускиня, предупреди Станкулова. Но ти не можеш обратно да избереш номера, той е блокиран, за да не може да бъде хванат от полицията. Търсете телефон за контакт, ако той не може да бъде избран, много вероятно е да е фалшив, предупреди тя.

По-опасното обаче е, че чрез фалшивия й профил във фейсбук приканват хората да участват в лотария във фалшивия й сайт в интернет. Там хората си вкарват всички лични данни, включително тези от кредитните карти. Била получила 49 съобщения за 1 час. Затова искам да предупредя хората да внимават, каза Станкулова. Сайтът се проверява, но бил регистриран някъде извън Интерпол

Четете, следете и не се подлъгвайте в подобен тип информации, предупреди Станкулова.