Газопроводът ще предостави нови възможности за внос от терминали за втечнен газ, които могат да променят енергийната карта на региона

Производството и доставката на тръбите за изграждането на газовата връзка с Гърция ще бъдат завършени в рамките на декември по график и въпреки неочакваните предизвикателства, които глобалната пандемия създава. Това съобщи Теодора Георгиева, изпълнителен директор на проектната компания ICGB. Тя представи актуална информация за напредъка по реализацията на проекта IGB по време на кръгла маса, организирана от посолството на САЩ в България, „Булгартрансгаз“ ЕАД и Американската търговска камара в България.

Събитието се проведе онлайн и беше посветено на потенциала на втечнения природен газ (LNG) и неговото място в бъдещето на енергийния сектор. Участие в дискусията взеха още министърът на енергетиката Теменужка Петкова, посланикът на САЩ за България Херо Мустафа, изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ Владимир Малинов и представители на водещи LNG компании.