Стотици туристи от цялата страна превзеха калдъръмените улици на Стария град днес следобед. Разнообразие от диалекти се носеше от всички краища на Трихълмието, но над всички доминираше софийският говор.

Посетителите се радваха на топлото време забележителностите, и приеха стоически затворените ресторанти, галерии, музеи и възрожденски къщи.

„Решихме с цялото семейство да обиколим най-интересните кътчета из Южна България през четирите почивни дни. Нямаше как да пропуснем Пловдив“, заяви Христо Семерджиев от Силистра.

Туристическа група от Япония пък с интерес изучаваше възрожденската архитектура и не пропусна да се снима пред почти всяка една от старинните къщи.

Десетки се залепиха за оградата на Античния театър, за да разгледат мраморната арена, построена през I век сл. Хр.
Античният театър, както и всички останали обекти на „Старинен Пловдив“, ще отворят врати за посещения в понеделник при строго спазване на противоепидемиологичните мерки.

Най-много хора се събраха край руините на древната крепост на Небет тепе. Хората се припичаха на слънце и съзерцаваха живописните панорами на европейската столица на културата.