("Юнайтед груп" - компанията, която купува Нова тв, е голям инвеститор със сериозни намерения. Това заяви Ива Стоянова, управител на "Нова Броудкастинг груп", в ефира на сутрешния блок "Здравей, България".

Тя обясни, че не знае детайли по сделката, но предполага, че "Нова", която е най-голямата медийна група у нас, ще продължи да се развива по същия начин, както досега.

Предварителният договор за продажбата между сегашните собственици братя Домусчиеви и "Юнайтед груп", която притежава телекомуникационния оператор "Виваком", е подписан на Бъдни вечер. Сега предстоят одобрения от регулаторните органи не само у нас, но и в чужбина, каза Стоянова. По думите й братя Домусчиеви, които бяха собственици на "Нова" повече от година, са развивали бизнеса на компанията, което е довело до нейното разрастване.

Едно от доказателствата за това е стартът на новинарския канал "Нова нюз" (NovaNews), който започва днес. В сутрешните часове той повтаря "Здравей, България", а в 10 ч са първите му собствени новини с водещ Деси Пейчева. Новините по "Нова нюз" ще са на всеки кръгъл час, ще има собствени предавания и преки включвания, а в някои часове ще излъчва и актуални предавания на Нова тв. Екипът на новия канал е подсилен и работи с помощта на журналистите от Нова тв. "Нова нюз" е старият "Канал 3", който бе купен от "Нова Броудкастинг груп" миналата година.

Същевременно Нова тв продължава да подкрепя всичко българско по думите на Стоянова, затова и в пролетния сезон се връща една от най-успешните шоу програми - "Като две капки вода", както и български сериали.