Най-скъпоплатеният актьор в Холивуд ѝ благодари и ѝ пожела весели празници

Колко българи могат да се похвалят, че най-скъпоплатеният актьор в Холивуд - Дуейн Джонсън - Скалата, им благодари, при това пред милионите си почитатели? Май е само един - журналистката Полина Маринова.

Тя пише статия за него в сайта си The Profile, озаглавена “Дуейн Джонсън - Скалата, най-харесваният човек на света”. “От това да бъда наричан “голям сбъркан задник” на 15 години (по време на бой, който завърши с изключване от училище) до това да бъда “най-харесваният човек на света”. Ей, малко напреднах. Голямо благодаря на авторката Полина Маринова за този материал”, написа в инстаграм актьорът. Освен това линк към материала публикува в профилите си във всички социални мрежи.

“Бях напълно изненадана. Разхождах се с баща си и не бях поглеждала телефона си за около час. Тогава видях, че имам толкова много съобщения и пропуснати обаждания от приятели. Зачудих се какво става. Разбрах, че Скалата е споделил The Profile Dossier в неговия туитър акаунт”, разказва Маринова.

Дотогава наистина мислела, че Скалата е най-харесваната личност, но след милия му жест мнението ѝ буквално се циментирало. Българката му казала, че много се радва, щом материалът му е допаднал. “Наистина е така. Беше приятно да погледна отново нещата от миналото си, които ме доведоха дотук, и да разбера вашата перспектива за тях. Има много хора, за които можехте да пишете, затова оценявам, че сте отделили време за мен. Честита Коледа, Полина”, отвърнал ѝ актьорът.

След това журналистката разбрала защо Скалата е най-харесван - заради неговата скромност и заради това, че е здраво стъпил на земята.

“Той не се взема

прекалено сериозно.

Много малко

знаменитости се

държат така”,

мказва Маринова.

Тя е родена в страната ни, но малко след като започва училище, отпътува зад океана. “Родителите ми бяха одобрени за зелена карта, за да дойдат в Съединените щати през 1999 г., и се преместихме в Атланта през 2000 г.”, уточнява Маринова.

От дете е много любопитна и обича да научава нови неща. Харесвало ѝ да пише и постоянно задавала интересни въпроси. Така че не било голяма изненада, когато журналистиката я привлякла, сякаш била родена да се занимава с нея. Започнала да пише за гимназиалния вестник. Логично след това станала студентка по журналистика в Университета в Джорджия. Докато е редактор на колежанския вестник, е и стажантка в Си Ен Ен и USA Today.  Маринова с роднините си, които живеят в България

Маринова с роднините си, които живеят в България

Усилената работа я отвежда в американското бизнес списание Fortune през 2014 г. В него пише статии за предприемачеството, за рисковия и частния капитал.

“Сигурна съм, че

някои хора ме

подценяваха, защото

английският не е

майчиният ми език

Но да бъда подценявана, бе най-голямото ми предимство. Имигрантите трябва да работят два пъти по-усърдно, за да научат езика, да разберат културата и да създадат съвсем нов живот в чужда страна. Затова никога не ме е било страх да се трудя здраво и мисля, че безмилостната упоритост е разликата между мен и много американци”, казва Маринова.

Може би заради това винаги се е стремила към повече. Именно желанието да сбъдне мечтата си я кара да напусне сигурния си пост, за да започне да пише за себе си. “За последните пет години “Полина Маринова, писател и редактор в списание Fortune” звучеше като важна титла. Но аз не контролирах своята идентичност. Ако ме бяха уволнили, щях да загубя цялата си себестойност - а това е рецепта за психологическо бедствие”, казва българката.  Маринова бе редактор на американското бизнес списание Fortune.

Маринова бе редактор на американското бизнес списание Fortune.

Създава сайта The Profile през 2017 г. като хоби, макар днес да е убедена, че това е най-доброто ѝ решение, защото ѝ позволява да бъде 100% себе си. Все пак ѝ било наистина трудно да реши окончателно да напусне списанието, защото обичала работата си. “Осъзнах, че истинската свобода е в това да правиш нещата по свой начин и нищо не е по-освобождаващо от започването на собствен бизнес”, категорична е журналистката.

Напуска поста си на редактор в списанието на 20 март 2020 г. Много рискова постъпка, имайки предвид, че

на следващия ден

бил обявен локдаун в

Ню Йорк заради

COVID-19. За момент

изпаднала в лека

паника

Мислела си: “Какво направих!”. Не губила време във вайкане, вместо това се фокусирала над създаването на качественото съдържание и движението напред. “По време на пандемията хората откриха, че имат повече време да четат интересни статии, така че съм голяма късметлийка, защото The Profile порасна много бързо и хора като Скалата виждат работата, която съм вложила в него”, казва Маринова.

Тя пише за личности, чийто живот не се е оказал това, което те очакват. Харесва историите на тези, които успяват, после се провалят, но се учат от грешките си, за да успеят отново. “Животът винаги ще бъде несигурен и съм очарована от хората, които намират начини да открият отново себе си и да порастат през най-трудните си моменти”, смята журналистката.

Семейството и приятелите ѝ много я подкрепили в новото начинание. “Те може би вярваха в мен повече, отколкото аз самата”, казва Маринова. Най-щастлива е от това колко горди са близките ѝ в България. “Хубаво е чувството да покажеш, че има много успешни българи, които вършат невероятна работа по целия свят”, казва журналистката.

Маринова със съпруга си
Маринова със съпруга си
Голяма подкрепа бил съпругът ѝ Антъни Помплиано, с когото се запознала в туитър през 2016 г. Той е инвеститор, видял статия, написана от Маринова, за компания, чиито създатели познавал. Попитал я дали иска да излязат на кафе. Тя приела, а срещата продължила с 2 часа разговори. “Останалото е история”, шеговито казва българката.