„Тимбарк България", производител на минерална вода Велинград Alcalia, сокове Queen's и други популярни напитки, дари минерална вода на стойност над 20 000 лева за пострадалите от земетресението с магнитуд 6.4 по скалата на Рихтер, което засегна Хърватия в края на месец декември. Дарението беше организирано под егидата на министъра на външните работи г-жа Екатерина Захариева, съвместно с БЧК. То ще бъде разпределено според нуждите на пострадалите по места. Ситуацията в Хърватия остава под наблюдение и при необходимост „Тимбарк България“ има готовност за допълнително подпомагане.

Компанията има дългогодишни традиции в дарителството и е доверен партньор на БЧК в усилията им да подкрепят бедстващи граждани, медици, които се борят на първа линия с COVID-19, болнични заведения и домове за хора в неравностойно положение.

„Дълбоко вярвам, че контактите и доверието, които изградихме в процеса на нашата съвместна работа по този благотворителен проект, ще послужат за стабилна основа за бъдещите ни общи инициативи за насърчаване за още по-доброто представяне на България и нейния икономически потенциал в Хърватия“, заяви г-жа Генка Георгиева, Извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Хърватия в официалното благодарствено писмо до „Тимбарк България“.