На 1978 м надморска височина ски изживяването там е съчетано с пленителна природа

Търсите хотел за предстоящата зимна почивка без излишна помпозност – тих, уютен, да е близо до пистите, заради децата, да не е пренаселено наоколо, за да научите децата да харесват планината, а не търговската улица с десетки сергии и магазинчета на почивката в планината...Задачата е трудна само ако никога не сте били на Мальовица. 

Ски курортът е на час и половина от София по сравнително добър път, дори и с лек автомобил, стига да сте със задължителните за сезона зимни гуми. На метри от ски пистите с естествен сняг е разположен обновеният хотел "Мальовица". Тази година пистите ще изненадат дори редовните им почитатели. Тези, които за пръв път се качват на ски, могат да ползват безплф

атната движеща се пътека, а останалите да се придвижат по-бързо и удобно до влековете, пистите са снабдени с видео наблюдение, осветлен е учебен плац "Меча поляна", влековете са ремонтирани и са с подменени въжета. Две ски писти, 2 учебни плаца, един ски път и много възможности за пълноценно зимно изживяване както за начинаещи, така и за средно напреднали и експерти. Мальовица не е традиционен ски курорт, а място за ценители, сгушено във величествената Рила.

Непосредствено до ски пистите се намира и новият параклис “Свети Иван Рилски“ ,осветен лично от митрополит Антоний и отец Никанор. Малкият параклис, разположен между боровете като че ли те кани там да се уединиш и да се смириш. Неописуемо величествената гледка на девствената природа само допълва приказното усещането по време на вашата почивка. Преди началото на сезона е започнало и обновяването на хотела. За допълнително удобство на гостите той разполага с паркинг, интернет, ски гардероб, а в ресторанта можете да хапнете вкусни традиционни български ястия.

Цените както за пистите, така и за хотела са повече от достъпни.
За хотел на 1800 м надморска височина, разположен на пистата 100 лв за двойна стая със закуска или 125 лв, ако включите и вечерята е повече от конкурентно. Тази година направихме голяма крачка за комфорта на нашите гости, казват от хотела. И поемат ангажимент да продължат надграждат. Но каквото и да се добави в хотела, то бледнее пред емоциите от красивата природа. Мальовица не може да се опише и разкаже, тя трябва да се преживее. В потвърждение е се види небето с пухкави бели облаци, което вятърът движи като на забързан каданс над великолепния връх.

А за ценителите на традиционния планински туризъм и обичащи хижите ЦПШ "Мальовица" и тази година отваря врати. Гостите могат да се насладят на разходка из планината до връх или хижа Мальовица, да опитат от вкусните ястия в ресторанта или да се насладят на топла напитка от открития бар, докато се любуват на гледката на върха.
Алпинистите могат да се възползват на възстановената ледена стена за катерене. За всички гости на комплекса, ако не са карали ски или все още нямат екипировка на разположение е ски гардероб. А опитните ски учители ще направят от всеки истинск скиор.