Собственици на фирми, които спряха работа заради коронавируса, както и служители от затворени бизнеси изразиха своето негодувание, като залепиха на вратата на сградата на правителството с надписи „Оставка“ и „Къде са ни парите?“. Протестиращите хвърлиха пред Министерски съвет 25 лева, предава Би Ти Ви.

Причината за протестната акция е забавянето на изплащанията на обезщетенията от 24 лева на ден за работници в бизнеси, които са затворили заради коронакризата. Демонстрантите изразяват своето недоволство от социалните мерки на правителството. Протестът е подкрепен и от движението "Изправи се.БГ".

Социалното министерство призна, че има проблем със забавяне в изплащането 24-те лева на ден по програмата "Запази ме", но то идва заради огромния обем работа, както и грешки в банковите сметки. По данни на министерството близо 27 хиляди души чакат обезщетенията си.

В събота премиерът Бойко Борисов заяви, че от следващата седмица се очаква 116 милиона лева да се насочат към фирмите със спрял заради мерките бизнес. Те ще се изплащат от НАП, за да се избегне забавяне.