Генералът и министър Ангелов иронични към ресторантите, които дават награда за техни компромати

Ген. Венцислав Мутафчийски в ресторант по време на пандемията. Ето това е снимка за 1000 лв., които Сдружението на заведенията в България е готово да даде на първия, успял да я щракне.

Уви, засега подобен кадър няма. Което обаче не пречи на генерала да си направи едно селфи, докато поръчва в кръчмата, и да вземе наградата за себе си. Така иронично и без усмивка председателят на Националния оперативен щаб (НОЩ) срещу коронавируса коментира идеята на сдружението по време на редовния брифинг вчера.

“Няма такава снимка, но сами разбирате, че в България 1000 лв... Чудя се как още не е измислена такава снимка, чак ми идва аз да ида да се снимам, за да взема наградата”, каза той. На 13 февруари една от организациите на собственици на заведения обяви, че дава 1000 лв. награда на първия човек, който им изпрати доказателства, че здравният министър проф. Костадин Ангелов или шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски ходят на ресторант. От организацията обещават и още 900 лв. под формата на ваучери.

И Мутафчийски, и Ангелов публично отрекоха да са посещавали заведения по време на действието на противоепидемичните мерки. Проф. Костадин Ангелов

Проф. Костадин Ангелов

Здравният министър дори си спомни кога точно е сядал в кръчма за последно - месец преди заведенията да бъдат затворени. “По отношение на наградата такава снимка няма, няма и как да има, защото много ясно си спомням последния път, когато съм бил на заведение и това беше месец преди да бъдат затворени заведенията. Иначе със сигурност художественото майсторство може да стигне до ненадминати граници”, каза Ангелов. Той обясни, че разбира заетите в ресторантьорския бранш, но най-важното е да се запазят здравето и животът на хората.