През март ще може да се премине през тунел "Железница", каза премиерът Бойко Борисов, който провери строителството на съоръжението. Проверката беше предавана на живо в официалния профил на министър-председателя във Фейсбук.

"Март месец ще може да преминем от единия до другия край на тунелите", добави той и допълни, че още 50-60 метра - и тунелите ще бъдат завършени.

ВИДЕО: Фейсбук/Бойко Борисов

През март ще е готов и един от мостовете в едната страна. "Идеята е, стане ли готово, в едната посока да се пътува, което ще облекчи трафика в района", заяви Борисов.

Ваксинирайте и лекувайте, за да върнем хората към нормалния живот, обърна се премиерът към председателя на НОЩ ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

По време на пандемията България, за разлика от много други държави, не си е спряла строителството, изтъкна премиерът Борисов.

По-рано през деня министър-председателят Бойко Борисов се увери на място в петричкото село Самуилово, че вече е създадена организация и мобилни екипи започват да ваксинират срещу COVID-19 желаещите в отдалечените населени места.

От днес 25 мобилни екипа са на разположение на кметовете на отдалечени населени места из цялата страна, за да могат да бъдат ваксинирани българските граждани.