Компанията прави фонд за подкрепа на малкия и средния бизнес в община Крумовград и финансира 14 проекта за близо 3 млн. лева

Международната минна компания “Дънди Прешъс Металс”, която през миналата година стана Инвеститор на годината, в новия конкурс спечели специалната награда за социална инвестиция на “24 часа”.

“Кои бяха мотивите ни като медийни партньори на “Инвеститор на годината” да изберем тази компания? “Дънди Прешъс Металс” бе един от впечатляващите невидими герои, които помагаха на болници и население в първите тежки месеци на пандемията. Като един от големите работодатели в България компанията направи свой фонд, за да насърчи малкия и средния бизнес в регионите, където оперира”, обясни избора издателят на “24 часа” Венелина Гочева.

Наградата “Социална инвестиция” получи вицепрезидентът на “Дънди Прешъс Металс” и изпълнителен директор за България инж. Илия Гърков.

“Чувствам се особено горд, защото това е доказателство за нашата грижа за околната среда, иновациите. Големите бизнеси се развиват устойчиво, но доста често забравяме малките. Затова решихме да изградим фонд, който подпомага местни бизнеси, които нямат общо с тежката индустрия”, разказа инж. Гърков по време на церемонията.

Фондът за подкрепа и насърчаване на микро-, малък и среден бизнес в община Крумово през миналата година е финансирал 14 проекта на обща стойност 2 852 946 лева. 35 нови работни места са били отворени чрез тези проекти, а от старта на фонда през 2019 година в региона са били финансирани и реализирани 20 проекта с 52 нови работни места на стойност над 3 596 930 лева.

Компанията подкрепи болниците в Пирдоп, Крумовград, Кърджали и София с над 800 хил. лв. За болницата в Крумовград допълнително са инвестирани над 1,6 млн. лв.

Венелина Гочева припомни, че преди дни изпълнителният директор на “Дънди Прешъс Металс” Илия Гърков е бил сред съмишлениците на “24 часа” в проекта за рейтинга на българските университети и тяхната връзка с бизнеса. Подготовката на отлично обучени кадри за минната индустрия е част от философията и целите на развитие на компанията в България.

Илия Гърков благодари на “24 часа” за обективното отразяване на кампаниите за устойчива икономика и среда. 

Кои са другите компании, отличени в конкурса "Инвеститор на годината", четете тук:  https://www.24chasa.bg/novini/article/9568299