Премиерът Бойко Борисов инспектира новата спортна зала в град Бяла, област Русе. Заедно с него е и спортният министър Красен Кралев.

Домакинът на многофункционалната зала разведе премиера и му показа както основната част, така и помощните помещения.

Борисов припомни, че в града първо са направени пожарната и училището, а сега и залата, която да се използва и като физкултурен салон.

Направили сме много. Това, което е важно да се каже на хората тук, че "Хемус" се строи на пълни обороти, а скоро започва и трасиране на отсечката на пътя Велико Търново-Русе, уточни премиерът.

До края на месеца ще минем 700 000 ваксинирани, убеден съм. Това означава към 1,5 млн. българи да са или ваксинирани, или да имат антитела. Разчитам много на личните лекари - по 10-15 000 ваксини на ден да се поставят. До май-юни ще излезем от пандемията, каза Борисов.

Поетапно започваме да разхлабваме мерките. Сутринта имахме съвещание. От понеделник тръгват детските градини и яслите. Училищата тръгват в момента, в който се върнат децата от ваканция. Отваряме и откритите площи на заведенията. На първо място в заповедта са театрите, филхармониите, галериите, музеите. Започваме поетапно - от 30%, през 50% и нататък. Отваряме фитнесите и СПА центровете. Зимните ни курорти работят на макс, каза още премиерът.

По думите му това е оптималният вариант между мерки и щадене на психическото здраве на хората.

Премиерът коментира фалшивите новини, с които ги заливат опонентите: "Нищо не са направили, но иначе да бърборят, нямат равни", заяви Борисов.

БСП се хвалеха, че имат президент, а той сам се издига, каза им, че си спечели избори без тях, каза още премиерът.