Българската телеграфна агенция /БТА/ предложи партньорство на национално представителните организации на работодателите и националните синдикатите на България - Асоциацията на индустриалния капитал в България /АИКБ/, Българската стопанска камара /БСК/, Българската търговско-промишлена палата /БТТП/, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/, КНСБ и КТ "Подкрепа".

На среща с предтавители на организациите в Националния пресклуб на Агенцията генералният директор на БТА Кирил Вълчев каза, че Агенцията много разчита на анализите и експертните мнения, за да се развие новата рубрика "Икономика".

По думите му БТА иска да възстанови стопанските новини. За целта БТА ще открие специални кореспондентски места в шестте места на планиране - Бургас, Варна, Пловдив, Велико Търново, Благоевград, както и в Северозападна България. Кореспондентите на БТА в тези места ще се занимават с ежедневно системно представяне на работата на бизнеса и на хората на труда. БТА иска да въведе и нов стил в обявяването на работата на българския бизнес.

"Ще говорим за фирмите с имена. Ще казваме кой какво е направил, както добро, така и лошо, защото през последните години се наложи за лошото да се говори с имена, а за доброто да се премълчава поименно", уточни Кирил Вълчев.

Генералният директор на БТА се надява в следващите седмици, с развиването на новата информационна редакция "Икономика", това развитие да започне с експертните мнения на национално представителните организации и синдикати.

Председателят на Управителния съвет на АИКБ Васил Велев благодари за направеното предложение и заяви, че национално представителните организации на работодателите приемат предложението за партньорство с БТА с готовност да окажат съдействие. "Това е обща кауза - да извадим успеха от анонимност. Да говорим с имената за успехите с имената на предприемачите. Добрите стопански вести да не остават анонимни", добави той.