"Планът за възстановяване е правен от над 200 човека, най-добрите експери. Направили сме 38 работни сесии с ЕК. Тези, които викат в парламента нямат повод. Как си представяте този план да бъде представен със всичките му предложения. Само за асфалт няма пари в него." Това каза премиерът Борисов на извънреден брифинг на ГЕРБ в централата на партията. Планът се превърна "в ябълката на раздора" за парламента  в петъчното заседание, когато в дневния ред бе заложено изслушване  на Борисов по него.

Той обясни, че има ново "управляващо мнозинство" в парламента. "Като видях как си говорят по снимките Наско Атанасов с Данчо Цонев", каза още Борисов и обясни, че акцията на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов в Росенец е "добре координирана акция с ДПС". Борисов показа карта на България, където ГЕРБ печели на последните избори в 24 района.

"Ще направят мажоритарни избори, само когато някак дори и физически се саморазправят с ГЕРБ", обясни още лидерът на ГЕРБ.

Борисов напомни, че когато прохождал в политиката срещу него на изборите за кмет на София била Татяна Дончева като кандидат на БСП, а Корнелия Нинова и Мая Манолова били остриетата на Сергей Станишев. "Сега БСП заедно с Мая Манолова и Татяна Дончева имат по-малко гласове от мен", каза Борисов.

"Ние постъпваме отговорно. Ще помоля колегите с това плътно управляващо мнозинство да приемат плана. Томислав Дончев и Кирил Ананиев са на ваше разположение 24 часа. Отхвърлете го като не ви харесва, но не спекулирайте, че нямаме план", заяви Борисов.

  "Обясняваха, че планът е ниско качество, че е корупционен, че имат алтернативен план и първата им работа като влязат в парламента ще е да го ревизират. Затова казах - дайте вашия план, остават ми 10-20 работни дни, нямам моралното право да го внеса. Какво чуваме сега: Саботаж, Дончев не иска да изпрати плана. Но той може да се изпрати в Брюксел и от парламента. Разговаряли сме с ЕК и те казаха, че ще проявят гъвкавост", каза Томислав Дончев.

И напомни, че 12,6 млрд. по плана са 1/4 от всички евросредства, които ще бъдат на разположение на България до 2030 г. "Нямаше нито един въпрос за останалите 3/4 от средствата. Нека управляващите да не се държат като опозиция", призова Дончев.