Фирма на общинския съветник от Приморско Стоян Василев е купила "ГБС Турс", която притежава правото на строеж на курортния комплекс "Алепу Вилидж". това съобщи самият Василев. 

Сделката е сключена вчера и все още не е отразена в Търговския регистър. Според думите на Василев от днес компанията вече се казва "Блек сий фемили резидънс". Той отказа да назове сумата, срещу която е купил фирмата от "Главболгарстрой". 

Докато съдът все още не е решил каква ще е съдбата на строителното разрешително, Василев възнамерява да се срещне с представители на туристическия бранш, НПО-та и местната общественост, за да обсъди приемлив начин проектът да бъде довършен. 

Той започна като изграждане на подпорна стена на свлачище в южния край на плажа на Алепу, което в един момент се оказа, че има и втори етап - вилно селище. 

Според Василев укрепването е изиграло своята роля и е елиминирало засега свлачището и не му се вярва съдът да поиска премахването на построеното досега. това би означавало свлачището отново да се активизира, т.е. пътят отново да пропадне и да се засегне и пречиствателната станция, която е в съседство. 

Очаквайте подробности