Американска финансова институция е изпратила документ за инвестиции за над 150 млн. долара в "Левски". Гаранцията се проверява и до дни ще стане ясно дали ще се премине към финализиране на сделката, според която Наско Сираков ще прехвърли контролния пакет акции на Джоузеф Диксън. Това заяви самият Сираков.

"До края на тази седмица ще имаме повече яснота. Изпратен ми бе документ от американска финансова институция за инвестиции за над 150 милиона долара. Като всички в тази държава и аз съм Тома Неверни. Документът е даден за проверка. Надявам се до 2-3 дни да има повече яснота по въпроса", каза Сираков.

Той говори пред журналисти на стадион "Георги Аспарухов" преди първата тренировка на "Левски" за сезон 2021/2022.

"По-важното е инвестиционните условия, които съм поставил за клуба и за първия отбор, да бъдат приети и да бъдат заложени в договора. Дали ще бъде подписан, е друг въпрос", продължи Сираков.

Ако с Диксън не се получи, "Левски" има план "Б", увери Сираков.

"Имаме план "Б". При всички положения той се свързва със стягане на коланите и лишения. По никакъв начин няма да го причиня и на себе си - да се стигне до ситуации да лъжем футболисти, хората от администрацията, треньорите в школата. В близките 10 дни ще имаме подписани един или два нови спонсорски договори. Те обаче няма да бъдат като план "А", разясни Сираков.

"Тези пари, които трябва да дойдат първоначално, ще ни позволят да изчистим голяма част от старите задължения и да започнем спокойно сезона", продължи настоящият собственик.

"Акциите са в клуба, както и книгата на акционерите. Разбира се, имам договорка с Диксън за определени суми пари, които регулярно да бъдат превеждани в клуба. Ще е по-трудно, ако сделката не се случи. Тогава приоритетите на клуба ще са други", каза още той.

Сираков бе попитан и за причината да не се появи на официалната пресконференция на Джоузеф Диксън на "Герена", при положение че участието му в нея бе предварително обявено.

"Причината да не съм на пресконференцията е, че решихме да не се разводняват нещата. Затова и го оставих сам, за да можете да го раздърпате като питбули", отговори босът.

На първата тренировка на "Левски" бе и Валери Божинов, който вече се сбогува с феновете. Той няма да е част от тима за новия сезон.

"Валери Божинов помоли да започне подготовка. Явно е решил да продължава кариерата си. Заради желанието му да помогне на "Левски" през цялата минала година, му е позволено да започне подготовка с отбора", каза Сираков.

На разположение на треньора Живко Миланов за първата тренировка бяха 12 играчи, включително Божинов.

Другите 11 са Звонимир Микулич, Радослав Цонев, Борислав Цонев, Георги Александров,  Стивън Петков, Илия Димитров, Андриан Краев, Пламен Андреев, Ивайло Найденов, Здравко Димитров и Симеон Славчев.

Адриан Краев не тренира наравно със съотборниците си зарад ипретърпяна наскоро операция.

Мартин Петков пък е на индивидуална програма във фитнеса.

Ако има положителна развръзка по преговорите за собствеността на "Левски", треньор трябва да стане Станимир Стоилов. 

"Срещал съм се Мъри няколко пъти. Станимир Стоилов е готов да се завърне в "Левски", ако се случат нещата и се подпише този договор. Най-нормалното нещо е да иска да има ясен хоризонт пред отбора. Не съм загубил надежда, че ще се случат. Ако това стане, имаме готовност за селекция и за треньор", категоричен е Сираков.