Майката на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски - Ирена Кръстева, един от собствениците на "Ефбет" - Цветомир Найденов, както и брат му Боян Найденов, както и още физически лица са включени в нов, разширен списък "Магнитски", който финансовото министерство пусна преди малко. 

В новото допълнение на списъка със свързани лица по закона "Магнитски" влизат общо и 21 физически лица, с които няма да може да се прави бизнес.

В разширения списък, който Министерството на финансите публикува днес, са включени физическите лица (ФЛ), които попадат и потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от OFAC,  а именно: „всички съдружници, акционери, управители и членове на органи за управление и контрол на юридическите лица по буква „а“, включени към момента и за последните 5 години“. Списъкът е съставен на база информация, която е налична и проверена до момента от органа по т. 1. от РМС №441, и обхваща периода от 2016г. до 2021г., допълват от финансовото министерство

Лицата са участвали в повече от едно дружество и са с установена безспорна свързаност с физически и юридически лица от списъка по т. 1 „а“.

Новият списък виж   ТУК