Служебната регионална министърка Виолета Комитова е написала писмо до седем търговски банки, в което ги предупреждава да не правят преводи по сметките на държавното дружество „Автомагистрали“, ако платежните са подписани от настоящия изпълнителен директор Стоян Беличев или упълномощени от него лица. Изключение можело да се прави само ако става дума за възнаграждения по трудови договори, пише в писмото, с което "24 часа" разполага. 

На 7 юни регионалната министърка издаде заповед, по силата на която сменя съвета на директорите на „Автомагистрали“, но промените все още не са вписани в Търговския регистър и на практика не са влезли в сила. В заповедта пише, че новото ръководство на дружество, което тя назначава, трябва да изпрати заповедта за вписване в регистъра, но от сайта на Търговския регистър се вижда, че това към момента все още не е направено.

Стоян Беличев отговаря писмено на министърката с писмо с днешна дата (виж по-долу), че такова блокиране на дейността на дружеството ще доведе до тежки последици, тъй като освен договорите за изграждане на магистрала „Хемус“, „Автомагистрали“ има и куп договори за текущ ремонт и поддържане на пътища в цялата страна. Забавянето на плащания по тях ще доведе до искания за неустойки, които ще бъдат платени от българския данъкоплатец, е написал Беличев. 

Очакайте подробности

Виж писмото на министърката  ЛИНК ТУК 9889566

Виж отговора на Стоян Беличев  ЛИНК ТУК 9889567

Виолета Комитова Кадър: БНТ
Виолета Комитова Кадър: БНТ