Баланс в цените на тока за битови и индустриални потребители се опитва да намери правителството.  

Всички сме чувствителни, когато в крайна сметка продуктът на енергийната система се оценява в цени. Това каза служебният министър-председател Стефан Янев на среща в Министерския съвет с представители на БФИЕК и работодателските организации - Българската стопанска камара, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и Асоциацията на индустриалния капитал в България.

. „Те се отразяват както в ежедневието, така и по отношение на крайния продукт, който се произвежда в индустрията. Търсим баланс, възможности и в тази връзка провеждаме и серия от срещи, за да намерим пресечната точка на интереси, така че едновременно консуматорите - и индустриални, и битови, да бъдат задоволени. От друга страна, енергийната система да работи функционално и без проблеми“, заяви Янев.

По думите му всички тези условия, които се опитват да създадат са достатъчно важни. Премиерът Янев изрази надежда чрез диалог разговорите им да намерят решение, което да удовлетворява всички.

В срещата участват също вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев и министърът на енергетиката Андрей Живков. Тя обаче беше закрита за медии след краткото изявление на Стефан Янев.