“Левски” има нов член на върховния си ръководен орган - надзорния съвет, който се разширява за целта. “Сините” дължат 800 000 лева на футболисти и персонал. Фондът “Работна заплата” е намален от над 800 хиляди до 150 000 лв.

Това стана ясно на проведеното във вторник общо събрание на акционерите на клуба, което прие и една важна промяна в устава.

Венцислав Димитров е новият член на надзорния съвет на “Левски”.

Той е представител на спонсора, с който “сините” подписаха нов по-мащабен договор в понеделник и който се очаква да инвестира солидно в клуба.

Затова и букмейкърската компания вкарват свой човек в управата на “Левски”. Очаква се

той да е новият

силен човек в

нея, при условие

че представлява основният източник за финансиране на изживяващия най-голямата криза за пари в историята си “син” клуб.

В надзорния съвет остават и досегашните му членове Наско Сираков, Константин Папазов и Петър Ганев.

Венцислав Димитров е роден през 1974 г. в Русе. Завършва Математическата гимназия в родния си град. Има магистърска степен по финанси от УНСС.

Димитров е финансист с дългогодишен опит. Работи 8 г. като консултант на клиенти в банковата сфера, включително като ръководител на екип и директор на банков клон.

Опитът му в областта на валутните пазари е 11 години, в това число и международни.

“Всички трябва да са наясно, че в “Левски” няма да настане изобилие, но искаме да оптимизираме всички сектори в клуба, които не са били докрай използвани до момента. На около 800 хиляди възлизат забавянията в заплати към футболисти и персонал, които смятаме, че ще изчистим в близките месеци.

Единствените задължения, които трябва регулярно да обслужваме, са към НАП и забавянето към разплащането с господин Петър Хубчев и екипа му. Това са спешните казуси, за да няма напрежение в това отношение.

Другите задължения не притесняват оперативното ръководство, тъй като са разсрочени във времето. Надявам се, че ще разчитаме на свежи пари от различните кампании, които ще организираме в близките седмици и месеци.

Много разчитаме на привържениците да продължат да ни подкрепят, както го правят в последната над година и половина. Приходите ни от домакинства намаляха заради представянията, но се надяваме, че заради някои новини в спортно-техническата част ще има засилване на подкрепата отново. Надявам се да зарадваме феновете”, обяви и.д. изпълнителен директор Баждеков.

Той посочи, че заради кризата заплатите в “Левски”, които преди година са били общо над 800 хил. лева, вече са 150 хил.

“След това общо събрание

мога да кажа, че

се отдалечихме

от фалит

Всички забавяния носят големи лихви. Повечето ни задължения в момента са от лихви и държавата не е ощетена. Ние ще си платим гяволъка. Мисля, че в момента “Левски” прави стъпки в правилната посока по отношение на финансовите си параметри”, допълни Баждеков.

Събранието прие нов раздел в устава за клубните символи, засягащи емблема, визия, цвят. Вече никой мажоритарен акционер не може да наложи мнението си относно седалището на клуба и клубните символи, защото се изисква 9/10 от гласовете.

Тодор Батков се появи на общото събрание на “Левски”. Той е миноритарен акционер, но според негови колеги го прави за първи път, откакто не е мажоритарен собственик. Той се оттегли в това си качество през 2015 г.
Тодор Батков се появи на общото събрание на “Левски”. Той е миноритарен акционер, но според негови колеги го прави за първи път, откакто не е мажоритарен собственик. Той се оттегли в това си качество през 2015 г.

“Състоя се един изключително обстоен дебат за настоящето и бъдещето на “Левски”. Освен стандартните точки, които съпътстват подобно събрание, се направиха предложения и след задълбочена дискусия бе приет нов раздел от устава 1А, който се отнася за клубните символи. За промяна на разпоредбите на член 3 и 4, които касаят промяна на седалище на клуба и клубните символи, се изискват 9/10 от гласовете”, заяви председателстващият събранието адвокат Иво Ивков.

В същото време стана ясно, че мачът между “Левски” и ЦСКА от 9-ия кръг на първенството ще се играе на 26 септември от 16,30 ч.