Мораториумът върху цените на парно, ток и вода, който в сряда Народното събрание гласува, да важи от 16 декември 2021 г. до 31 март 2022 г. Това прие временната парламентарна комисия за цените на тока

Предложението ще бъде внесено за гласуване в пленарната залата още утре, за да се поправи гафът, с който замразяването на цените бе гласувано от депутатите със задна дата - от 1 януари 2021 г.  При приемането на решението бе уточнено, че мораториумът важи само за регулирания пазар - тоест за домакинствата.

Срещу редакцията, която определя нов срок на мораториума, се обявиха от ГЕРБ и ДПС. Аргументите им бяха, че според правилника на парламента временна комисия не може да взема решения или да предлаги промени в закон, а можела само да анализира и обсъжда определени теми.

Рамадан Аталай от ДПС предложи да се изготви от енергийната комисия ново решение и тя да го предложи за гласуване в зала, но то не бе прието. Не бе гласувано и предложението на БСП за промяна в Закона за енергетиката, според което се отнема правото на КЕВР да променя цените на ток, парно и вода до 31 юни 2022 г.