Димитър Димитров, собственик на IT фирма, е направил укритие под земята на километри от столицата, в планината. Там ще се скрият 50 от служителите му и техните семейства, ако се случи природен катаклизъм или световна катастрофа.

Според Димитров късметът на земните жители да няма унищожителна катастрофа през последните 100-200 години не е безкраен.

Тайното място е енергийно независимо - само си произвежда ток, и разполага с оранжерия, която може да осигури храна за една година, показа в свой репортаж Би Ти Ви. 

Там се съхраняват и данните, необходими за клиентите на фирмата. „Имаме ангажимент към нашите клиенти и трябва да направя така, че да сме в състояние да ги обслужим, независимо какво се случва около нас“, обяснява Димитров. Би Ти Ви не съобщава името на фирмата, но казва, че Димитров е нашумял миналата година, когато раздавал картофи на нуждаещи се.

Съоръжението е снабдено с арматура от неръждаема стомана, което го прави сигурно убежище при всякакъв интензитет на слънчево изригване.

Освен че има консервирани храни, които са достатъчни за изхранването на 50 семейства за цяла година, над него има оранжерия на площ от 160 квадрата, която се загрява с помощта на соларни панели.