"ЮТюб" (YouTube) на "Алфабет" (Alphabet) и онлайн магазинът "Гугъл плей" (Google Play) спират всички платежни услуги в Русия, включително и абонаментите, тъй като западните санкции започват да изправят пред предизвикателства банковия сектор в страната, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Гугъл" и "ЮТюб" спряха неотдавна да продават онлайн реклама в Русия, след като "Туитър" (Twitter) и "Снап" (Snap) обявиха подобни мерки заради инвазията на Москва в Украйна.

Като продължение разширяваме обхвата на това спиране към всички наши услуги, за които се плаща, включително "ЮТюб премиум" (YouTube Premium), "Ченъл мембършипс" (Channel Memberships), "Сюпър чат" (Super Chat) и "Мърчандайз" (Merchandise) за потребители в Русия, обяви днес в комюнике "ЮТюб".

Каналите на "ЮТюб" в Русия все още ще могат да генерират приходи от зрители извън страната чрез реклами и платени функции, които включват "Сюпър чат" и "Мърчандайз" продажби. Безплатните приложения в "Гугъл плей" остават достъпни в Русия, според сайта за поддръжка на компанията.