40 минути делят вече София от Скопие. Това е времето, за което можем да стигне до столицата на Северна Македония със стартиралата в събота (26 март 2022г.) редовна линия на авиокомпания GullivAir.

В събота бе първият редовен полет на българската авиокомпания. Линията се обслужва от самолети ATR 72-600, превозващи на борда си по 70 пътници. Полетите ще са всяка събота и понеделник рано сутрин, което дава възможно най-бързата опция за стигане до Скопие както за бизнеспътувания, така и за уикенд ваканции. 

По разписание полетите са от летище София всяка събота сутрин в 5,25 часа, а кацането е в 5,05 часа местно време (Северна Македония е с 1 час назад) на международно летище Скопие. В 5,45 часа местно време е полетът обратно за София, където каца в 7,25 часа.

В понеделник излитането от София е 5,40 часа, а кацането в Скопие е 5,20 часа. Обратния полет от Скопие е в 6 часа местно време, а кацането в София е в 7,40 часа.

В бъдещите планове на Gullivair за разработване на услугите й за северномакедонския пазар влиза и отваряне на редовна линия до Охрид. Предвижда се тя да стартира от лятото, като пътниците ще могат да правят връзка през Скопие.