На трето място експертната група гласува NV Tower, култовата сграда на "Минстрой холдинг" и класирана на трето място в световния конкурс за архитектура на небостъргачи. За първи път в 22-годишната история на наградите Emporis Skyscraper Award проект на България попада не само сред топ 10, но е и в първата тройка.

На първи е  комплексът Valley в Амстердам. Второто място отива за най-високата сграда - 111 West 57th Street в Ню Йорк. С обща височина от 435 метра, жилищната кула е в момента третата най-висока сграда в Ню Йорк.

И третата награда е за NV Tower на "А и А Архитекти". Дизайнерската концепция на сградата е тясно свързана с минното дело, основната дейност на неговия собственик "Минстрой холдинг". Сградата демонстрира елементи, напомнящи естествени
кристали и планини и като част от тази тема, всеки етаж на сградата е кръстен на свой собствен
кристал и проектиран в съответните цветове на кристала. Журито похвали NV Tower за това, че е
холистично хармоничен проект, който архитектурно отразява заобикалящата среда и по този начин се вписва перфектно в градския пейзаж на София.

Победителите са избрани сред  повече от 600  небостъргача, които са завършени през предходната календарна година и са най-малко
100 метра височина.