"За" гласуваха ГЕРБ, ДПС, ПП, ДБ, БСП и "Български възход " се въздържаха, а "Възраждане" бе против

След няколко часови дебати и три „бързи почивки“ от по 15 минути, две прегласувания, и отклоняване на дебатите вкл. и към темата за Македония, парламентът прие решение за еврото.
Одобреният от мнозинството и внесен по предложение на ГЕРБ текст гласи: Министерският съвет и БНБ да ускорят преговорите с оглед приемане на еврото с целева дата 1 януари 2024 г. Кабинетът да ускори техническата подготовка за това, съгласно Националния план, приет на 27 май 2020 г. България приема еврото при сегашния фиксиран курс от 1,98553 лв. за едно евро.
Не бе приета предложена редакция от БСП, изчетена от Кристиян Вигенин, в която липсваше целевата дата. „За“ това предложение гласуваха само депутатите от БСП. „Възраждане“ гласува против и двете предложения.
Център при дебатите, извън изявленията на Костадин Костадинов от „Възраждане“, който определи решението като незаконно и нелегитимно, бе дали ще се запази сегашния курс. Споровете около него пък предизвика изказвания, вкл. и на депутата от БСП Румен Гечев, които изразяваха резерви по отношение на фиксирания курс и това, че натрупаната инфлация не го е променила. В спора, леко извън процедурата, се намеси и зам. председателят на парламента Йордан Цонев, който припомни, за това историческото, както го определи той решение от 30 януари 2020 г. То задължи преговарящите, ако официалната покана бъде отправена при друг курс, България има право да откаже членство в еврозоната, въпреки, че вече е във валутно-курсовия механизъм. Костадин Костадинов от „Възраждане“ припомни, че само в рамките на две седмици били гласувани две противоположни предложения на по казуса с Македония. Според него, така както тогава парламентът отмени свое решение само преди броени дни, така би могъл да се отметне и от това свое решение.