Bugatti е толкова отдаден на стремежа към съвършенство, че е наел опитен метролог, който да гарантира, че всяка кола, която напуска завода, отговаря на неговите стандарти от световна класа.

Метрологът използва прецизни измервания, за да гарантира, че процесът или продуктът отговарят на най-високите стандарти. Специалистът отговаря за измерването и анализа на всички компоненти, за да гарантира, че са перфектно инсталирани.

"Трябва да намеря причината защо разликата между два компонента се отклонява от нашите определени толеранси дори с един милиметър. В крайна сметка това може да доведе до нежелани шумове при високите скорости, достигани от нашите хиперспортни автомобили“, обяснява метерологът Георг Халер-Майер.

Той използва в работата си комбинация от ръчни инструменти и високопрецизни 3D скенери с точност до 0,005 мм. Ако открие компонент, който се отклонява от дефинираните измервания на Бугати, негова работа е да проучи първопричината за проблема.

"Измерването на различните компоненти и допустими отклонения обаче е само част от моята работа“, отбелязва Халер-Майер. "Друга се отнася до анализа на данни, за да гарантираме и непрекъснато да подобряваме нашите стандарти за качество.“

Автомобилният производител отбелязва, че прилага едно ниво на проверка на всички свои модели, независимо дали е "обикновен“ Chiron или модел с ограничено издание като Centodieci или La Voiture Noire.