Трябва да има черен списък за строителните фирмите, които са недобросъвестни и не отстраняват констатираните дефекти за своя сметка в гаранционния период. А добросъвестните да бъдат подкрепяни. Това каза инж. Георги Златев от браншова камара "Пътища" през Би Ти Ви.  

За мен е странно собственик на компания, която работи за милиони, да бъде обвинен, че за 68 хил. лв. е извършил побой на свой служител за 68 хил. лв., каза той по повод ареста на Велико Желев. 

Целият бранш е озадачен защо точно сега се случват подобни показни действия, но се надяваме съвсем скоро да излязат всички данни, каза още той. 

"Какво направиха правителствата през последните три години, за да се случи магистрала "Хемус"? Нищо!", каза още той

Това, че има дефекти го виждат всички, които пътуват по пътищата. Но разбрахте ли какъв беше проблемът при участъкът край Стара Загора? Имаше проучвания, имаше замервания, но нямаше обобщен доклад. Това е като твърденията на министър Шишков, които бяха направени онзи ден на базата на една или две проби от 17 км участък. Според техническата спецификация на всеки 2000 м трябва да бъде вземана такава проба, тоест да има поне 50-100 проби, за да можем да заключим, че има проблем.  И обясни, че е имало и различия при ядките, които са показвани. Един министър показва една ядка, а друг- друга. Точно заради това трябва да са с легитимирана лаборатория и те да са достатъчни.