Проблемът с мониторинга за „Зелена карта“ може да се реши, ако нашето бюро изплати дължимите суми и след това си ги търси, смята шефът на "Еврохолд"

Цените на задължителната застраховка "Гражданска отговорност" в България са ненормални, те са най-малкото два пъти по-ниски от нормалното.

Това заяви пред журналисти председателят на Надзорния съвет на „Еврохолд“ Асен Христов.


„Затова и нашият пазарен дял в България е само 3-4%. Българските ни полици са изключително малко, ние почти не работим на българския пазар. Почти не сключваме полици, освен с партньорски компании и клиенти“, добави той.


България е с мониторинг по застраховката "Зелена карта" за щети от около 9-10 милиона евро само от една компания, коментира казуса около "Зелена карта" и поправките в Кодекса за застраховане  Христов.

"Доколко в компанията имат основания, не е моя работа, но това води да проблеми за българската държава. Най-лесно проблемът ще се реши, като се натисне българското бюро "Зелена карта" от регулатора, да се изплати тази сума на външните бюра "Зелена карта" и след това да си я търси от тази компания", предложи Христов. И заключи: "Безсмислено е да си рискуваме влизането в еврозоната и в Шенген заради егото на няколко души и заради 9 милиона евро, още повече, че парите ги има".

Асен Христов
Асен Христов