Знаете ли, че през 2022 година светът е консумирал 7.5 тона шоколад? Сладкото изкушение е популярно във всички краища на планетата, както за десерт, така и за повдигане на настроението, добавка към менюто за посрещане на гости и дори за подарък. И в това няма нищо случайно. Шоколадът е истинско върховно удоволствие за всички сетива, а нежната му и фина структура ни предразполага да се заредим с позитивно настроение. Интересно наблюдение в последните години е, че нараства броя на хората, които полагат повече грижи за фигурата и здравето си, а те предпочитат и консумират черен шоколад. Защо ли?

Натуралният шоколад се характеризира с по-голяма част на какаовата маса и с много малко или почти без млечни съставки част. Именно по-твърдата и хрупкава същност го прави толкова по-различен от неговия млечен “конкурент”. И все пак основата разлика, която го отличава от всички други видове шоколади е неговият вкус - малко по-силната горчивина, която се дължи на по-големия процент какао в съдържанието спрямо количеството на подсладител. Това е и което го прави любим вариант на най-големите почитатели на какаовите изкушения, както и на онези от нас, които следват специален режим на хранене и слагат приоритет на по-здравословния начин на живот.

Ако този месец искаме да открием натурален шоколад на трайно ниска цена, то определено трябва да отскочим до най-близкия Lidl. В брошурата на веригата за тази седмица може да открием натурален шоколад 100 гр. с марката Fin Carre на цена 1,29 лв. вместо 1,49 лв.. Като допълнение към следобедното ни кафе, за приготвянето на десерт или просто, за да зарадваме любим човек, натуралният шоколад е едно супер предложение за вдигане на дневния тонус.

През 2022 г. собствената марка на Lidl - Fin Carre беше отличена с медал за най-високо качество на шоколадите собствена марка според вота на клиентите в проучването Private label QUDAL – QUality meDAL 2022/2023, проведено на българския пазар от швейцарската организация ICERTIAS.

В знак на благодарност за високата оценка и доверието към своите собствени марки, Lidl дава възможност на всички любители на шоколада да участват в страхотна томбола. През месец март хиляда късметлии могат да спечелят купони за пазаруване по 100 лв. с приложението Lidl Plus с всяка покупка на шоколади от собствената марка Fin Carre.

Механиката за участие в томболата на най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа е много лесна. Всички, които закупят шоколади собствена марка Fin Carre на Lidl за поне 5 лв. в един касов бон имат шанс да спечелят един от 1000 купона за пазаруване на стойност 100 лв. в приложението Lidl Plus. Достатъчно е клиентите да сканират на касата приложението, след което да потвърдят, отново в него, своето участие в томболата.
Първите печеливши вече бяха избрани, а за останалите тегленията ще бъдат съответно на 27-и март и на 3-ти април. Победителите се обявяват в сайта на веригата, както и в самото мобилно приложение. Потвърдено участие, което не е донесло късмет при тегленето в дадена седмица, автоматично участва и през следващата седмица, в които играта се провежда. Така всеки може да има повече от едно активирано участие, а с това – още по-голям шанс да спечели повече от една награда.
Повече за сладката игра на Lidl може да откриете тук.