Регионална конференция, посветена на туризма, започва днес в Сараево и ще събере над 300 участници от Босна и Херцеговина, както и от Сърбия, Хърватия, Словения и Черна гора, предаде Танюг. Целта на конференцията е да събере експерти от сферата на туризма, хотелиерството, ресторантьорството и свързаните с тях отрасли на икономиката, за да се запознаят с новите тенденции и развития в тези области, предаде БТА.

Темите, които ще бъдат обсъдени на двудневната среща "Sarajevo Tourism Summit", ще бъдат инвестициите в туризма, дестинации, хотелиерство, заетост, образование в туризма, тенденции в хотелиерството, съобщиха организаторите. Конференцията ще включва панелни дискусии и презентации с над 40 лектори от всички участващи страни.

Покана за конференцията са получили всички хотели от Босна и Херцеговина и региона, туристически организации и свързани компании, както и държавни институции, организации за насърчаване на туризма, посолства и чуждестранни представителства. За първи път Сараево е домакин на регионална среща на върха в областта на туризма, отбелязват организаторите.