Дъщерната на корейския производител компания Hyundai Mobis пусна ново видео на Ioniq 5 снабден с революционната система за въртене на колелата e-Corner в действие. Технологията позовлява на автомобила да върти гумите на 90 градуса и така да се улеснят маневрите не само при паркиране, но и при тесни пространства.

Системата се състои от модул e-Сorner на всяко колело. Той съчетава програмите за управление, спиране, окачване и задвижване във всяко колело и всъщност бе показан за първи път през 2018 г. като прототип. Въпреки че все още не е готов напълно за производство, Hyundai е в твърд в намерението си да го включи в оборудването на своите бъдещи серийни модели.

Кратко видео показва няколко режима на шофиране. Crab Driving завърта всички модули на 90 градуса в една и съща посока, премествайки Ioniq 5 настрани в успоредно място за паркиране. Zero Turn завърта колелата на 45 градуса и по този начин колата може да се завърти на място.

При Pivot Turn три от колелата (плюс едно предно) се завъртат на 90 градуса, като по този начин колата се провира лесно през тесни завои на 180 градуса в претъпкани паркинги, например.

Има и Diagonal Driving, при който колата се движи настрани като рак, но по диагонал.