Ваканционните пътувания или пътешествията из градове могат да бъдат чудесен начин за отмора. Но за да се получи това, те трябва да са безпроблемни и да не изискват усилия – точно  каквото предоставят плащанията с Visa.

През последните години пътуванията бяха свързани с някои ограничения, но дори новите предизвикателства като нарастващите разходи не намаляват желанието на потребителите да изследват непознати места. Това потвърждава и неотдавна публикуваното проучване на Visa за намеренията за пътувания и плащанията за Централна и Източна Европа (ЦИЕ) за 2023 г.
Активният туристически сезон е в началото си и чужденците, които посещават България, търсят удобството и спокойствието на дигиталните разплащания.

Пътуването трябва да предизвиква положителни емоции и Visa може да помогне в това. Ако сте търговец или сте част от HoReCa сектора и се намирате в туристическа дестинация в България, пазаруването от чужденци ще бъде лесно и просто, ако бизнесът ви е дигитализиран. Всичко, от което се нуждаете, е POS терминал. Избягвате неудобството на едрите банкноти, сигурни сте, че няма да попаднете на фалшиви, няма нужда да търсите дребни за ресто. Клиенти с карта Visa могат да се разплащат удобно при вас така, както Visa се приема в повече от 100 милиона търговски обекта в над 200 държави и територии.
Може би не го знаете, но Visa подкрепя вашите клиенти, като им гарантира сигурността на всяка транс-
акция с технологията токенизация, създадена като допълнителна защита на сигурността на плащанията. Всеки токен е уникален – не може да бъде „пробит“ и използван от измамници.

Технологията позволява по-бързи и по-гъвкави методи на плащане – нещо, което притежателите на карти Visa високо ценят.
Сигурността за клиентите е сигурност и за вас – дали ще ви платят за кафе и сладолед с телефон, или ще си купят сувенири с карта, предлагането на дигитални разплащания непременно ще ги доведе при вас.