Volkswagen намалява производството на моделите ID.4 и ID.7 поради малък клиентски интерес. Търсенето на електрически автомобили, които се сглобяват в завода на Volkswagen в Емден започна да изостава от предлагането. Заради това  ръководството на германския автомобилен производител реши временно да спре производството на тези модели. Линиите за сглобяване на кросоувъра ID.4 и каросерията ID.7 ще бъдат спрени в продължение на две седмици. 

Търсенето на електрически превозни средства, които се сглобяват в Емден, е почти с 30 процента по-ниско от първоначално планираното, призна говорителят на компанията Манфред Вулф пред вестник Nordwest-Zeitung.

Въпреки факта, че електрическите автомобили губят предишната си популярност, Volkswagen все още не възнамерява да се откаже от плановете си за пускане на нови "зелени“ автомобили. До 2026 г. ще пусне на пазара 10 нови електрически коли, включително субкомпактния ID.2all, базиран на опростената платформа MEB Entry. Очаква се този автомобил да струва под 25 хиляди евро, което ще го направи един от най-достъпните в сегмента.