Не виждам нищо лошо в това който и да е народен представител да е в Сметната палата, така новият шеф на Сметната палата Димитър Главчев отговори дали е имало среща на депутата от ДПС Рамадан Аталай със зам-.председателя на палатата дни преди бившият й шеф Цветан Цветков да бъде освободен от парламента. 

"Няма лошо комуникацията с народните представители", каза Главчев. Той обясни, че не знае какво е било естеството на срещата. Главчев е видял видео, в което Аталай е бил в Сметната палата. "Още в деня, в който ме избираха мен като председател, г-н Аталай шеговито дойде при мен и каза "Аз ще гласувам за новия председател, независимо кой, защото нали казват, че аз съм го избирал". Нали разбирате, че това е ирония, сарказъм?", добави Главчев.  По думите абсолютно несериозно звучи, че Аталай е отишъл и заради това е сменен шефът на Сметната палата. 

Ще направя проверките, които са необходими, каза той. Склонен съм да приема тезата, че този който назначава - освобождава, в случая Народното събрание.