16 български фирми бяха припознати от двама министри като смели, иновативни и с потенциал да са лицето на България. “24 часа” ги отличи в 9-ия си пореден национален конкурс “Големите малки”, а министърката на иновациите и растежа Милена Стойчева е убедена, че с високите технологии и добавената стойност, която показват, можем да позиционираме България като иновационен хъб.

Вие сте гръбнакът на икономиката. Възползвайте се от нас! Държавата трябва да работи за вас, обърна се към бизнеса министърът на икономиката Богдан Богданов.

Собствениците на компаниите са предприемачи, мотивирани да развиват устойчив бизнес с добавена стойност. Фирмите впечатлиха авторитетното жури с иновативни системи за пожароизвестяване, играчки, които могат да се ползват под наем, безводна козметика, пробиотици от магарешко мляко, производство на различни продукти от киви и др. Наградите си - чек за реклама на стойност 10 000 лв. в платформите на Медийна група България, получиха на церемония в “София Тех парк” във вторник.

За първи път тази година “24 часа” връчи и 5 поощрителни награди - възможност за реклама на стойност 5000 лв.

Партньори на “24 часа” в конкурса са Пощенска банка, Българската агенция за експортно застраховане, А1 България, Visa, “Дънди прешъс металс”, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и “София Тех парк”.

Кои са фирмите, какво казаха техните собственици и двамата министри при награждаването - вижте във видеото.