Виждания за разширяване на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), включително и присъединяването на България към нея са обсъдили в Париж представители на българските работодатели.
Във френската столица, където е седалището на организацията, бизнес съветът към ОИСР проведе годишната си консултация с генералния секретар на организацията Матиас Корман, ръководството и посланиците в ОИСР. Срещата е била под надслов „Очертаване на курса за конкурентоспособност".

Екипът на българските работодатели е  представен от инж. Стефан Чайков, член на УС на АИКБ, и Ирина Йорданова, директор „Международни организации" в КРИБ, представител на ротационния председател за 2024 г. на Асоциацията на организациите на българските работодатели.

На консултацията са очертани препоръки за осъществяване на политики за засилване на конкурентоспособността от гледна точка на международно опериращите компании, както и от гледна точка на МСП. На специална сесия бяха изтъкнати основните приоритети и предизвикателства пред частния сектор като проблемите с глобалната сигурност, най-целесъобразните пътища за постигане на зелен преход и насърчаване на икономическото участие.
Подчертана е била изключително важната роля на ОИСР да подпомага налагането на стандарти за благоприятна за бизнеса среда в световен мащаб.

Срещата в Париж е определяна като стратегическа в началото на годината, на която представители на над 50 бизнес и работодателски организации от най-развитите страни в света задават тона за работата на Бизнес съвета с ОИСР.
Представителите на българските работодатели участваха и в годишното общо събрание на Бизнес съвета на ОИСР, по време на което бяха обсъдени редица въпроси, свързани с последователното застъпничество за бизнеса пред ОИСР и 38-те държави членки в контекста и на предстоящата през месец май годишна среща на Съвета на министрите на ОИСР.