На  9 април  управителният съвет на „Булгартрансгаз"  избра Кирил Равначки за изпълнителен директор на газопреносния оператор. Решението  е одобрено от надзорния съвет на дружеството същия ден.

Това се наложи след като предишният директор  - Владимир Малинов, се закле пред парламента и стана министър на енергетиката в служебния кабинет "Главчев".

В периода от 2019 г. до началото на 2023 година Равначки е изпълнителен директор на „Газов Хъб Балкан". До декември 2023 г. той е член на общото събрание на Европейската асоциация на енергийните борси в Европа. Представител е на България в управителния координационен съвет на общата платформа за покупка на природен газ, създадена в края на 2022 година от Европейската комисия.

От февруари 2023 г. Кирил Равначки е член на управителния съвет на „Булгартрансгаз". От 2012 до 2018 г. работи в газопреносния оператор като специалист в отдел „Финанси", както и като директор на управление „Анализи и международна дейност". Завършил е специалности „Икономика" и „Бизнес администрация" в Американския университет в България.

Документите за вписване на променените обстоятелства в "Булгартрансгаз" са подадени в Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел към Агенция по вписванията, съобщават още от дружеството.