Официалният старт на първия проект на “Лидл България” за здравословно хранене на децата бе даден в СОУ “Св. Климент Охридски” в Троян. Целта на “Кулинарно междучасие - Манджицу” е да създаде правилни хранителни навици в ранна детска възраст. Проектът, който съчетава образователна и кулинарна насоченост, е за ученици от 1-и до 4-и клас. 

Kулинарният урок е в рамките на 60 минути, по време на който децата се срещат с утвърден кулинарен специалист и научават любопитни факти за хранителните елементи и продукти, като им дава и съвети за здравословно хранене. По време на урока децата имат и възможността да приготвят сами здравословна храна с помощта на професионални готвачи, като съчетават и затвърждават придобитите знания с практически умения. С „Манджицу“ децата преоткриват омлета като добавят в него спанак или цвекло, правят вкусни плодови близалки с ядки и сами приготвят сурови бонбони.
За допълнително запазване на интереса на децата е разработено и мобилно приложение "Манджицу", достъпно за сваляне в Google Play и App Store, което под формата на игра дава полезна информация за различните хранителни елементи, ползите от тях и съвети за правилно хранене.