Там се виждат имената на бившия премиер Иван Костов и дъщерите му Мина и Яна, на бившият градски прокурор на София Роман Василев, на бизнесмена Едоардо Миролио, на Виолета Сечкова и бизнесмена Александър Сталийски и други.

В списъка с фирми са Булгаргаз, НЕК, РВД, БЕХ, Кинтекс, редица държавни и общински болници, общини и други.

Тук е и разплащателната сметка на партия ДСБ - на стойност малко над 1 млн. лв. По-късно лидерът на партията Радан Кънев заяви, че сумата е била от държавната субсидия и е била налична към 6 август 2012 г. След това била изразходвана за изборите през 2013 г. Сумата, която останала към датата на фалита на КТБ, била 48 000 лв.

Синдиците на фалиралата КТБ пуснаха и списък с хората и фирмите, които са направили цесии с такива привилегировани депозити и разплащателни сметки.
По-късно синдиците ще обявят и информация за кредити с привилегировани лихвени условия.

Днес от ДСБ разпространиха съобщение, в което отричат да са лъгали за своя влог във фалиралата през 2014 г. банка. В съобщението на ДСБ пише, че сумата, цитирана от синдиците, е от дата 06.08.2012г., видима в "документ №2". "Припомняме, че към този момент партията ДСБ получава официална държавна субсидия в подобен размер. Това е видно от публикувания официален отчет на партията от февруари 2013г.", добавят от пресцентъра.

Пред "Дневник" лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви, че когато е обявил миналата година, че формацията му е имала депозит в банката на Цветан Василев, е съобщил, че през 2014 г. сумата е била 41 хил. лева, а през 2012 г. - над 1 млн. лева. "Това не е било тайна досега", добави той.

Миналата година Юлиан Войнов обвини и Кънев, че е знаел за депозита, но не е съобщил за него и не го е закрил, когато е поел поста. Още повече заяви, че според него сметката е била открита през 2013, а не 2012 г. "Той е открит август 2013 г., което е два месеца, след като настоящият председател на ДСБ заема съответния пост, така че в никакъв случай не може да се говори, че това е моя собствена инициатива", добави Юлиан Войнов през 2014 г., когато се оправдаваше за влога на ДСБ в КТБ. Кънев отговори, че се е червил за влога, но не била негова грешката, а на предишното ръководство на партията.

Вижте пълния списък тук