ЗАД "Виктория", зад което стои мажоритарният собственик на Корпоративна банка Цветан Василев, е избрано отново за застраховател на Българския спортен тотализатор, стана ясно от регистъра на обществените поръчки.

С дружеството е сключен 3-годишен рамков договор за "Гражданска отговорност", "Каско", злополука и пожар и природни бедствия. Стойността му е 576 227 лв. без ДДС. Според публикуваната в регистъра информация в конкурса са подадени две оферти.

Въз основа на рамковото споразумение са подписани едногодишни договори. Този за "Гражданска отговорност" е за 21 197 лв. без ДДС, а за "Автокаско" - за 37 225 лв. В края на 2010 г. тотото избира за тези полици "Булстрад". Договорът, който обхваща и двете застраховки, е бил за общо 32 162 без ДДС, показва информацията в регистъра.

Контрактът с "Виктория" за застраховка срещу индустриален пожар, сключен като част от рамковото споразумение, е с най-висока стойност - за 102 840 лв. без ДДС. Отделно е подписан и за злополука на лица в моторни превозни средства - за 1133 лв.

С тотото “Виктория" е имало 2-годишно рамково споразумение и от лятото на 2009 г. То е било за имущество и злополука на служители. До септември 2011 г., когато е изтекло, тотото е платило над 281 хил. лв.

Както "24 часа" писа, от 2006 г. до края на 2011 г. "Виктория" е спечелила поръчки за над 43 млн. лв. Най-много договори - 13, са с "Мини Марица-изток". Общо спечелените са 37.

Във "Виктория" собственици са италианската FATA Assicurazioni, част от "Дженерали", "Мел финанс" и "Финтекс". Цветан Василев е в борда и на "Виктория", и на "Мел финанс". Фирмата се държи от офшорката "Сефинко холдинг", чийто шеф на борда е Валтер Щреземан. Името му се среща в документите на кипърската "Вистра", предшественик на друга офшорка - "Трелекс инвестмънт". Тя пък държи "Кен трейд", също свързана с Василев.