3 нови магазина отваря само за седмица германската верига "Лидл". Опашки вече се вият пред обектите й в Пловдив и Плевен, които бяха открити на 13 януари, а в четвъртък Русе ще стане 13-ият град у нас, в който дискаунтърът стъпва.

На 27 януари отваряме и във Варна и Велико Търново, съобщиха още от "Лидл България". Ударното откриване на нови магазини ще продължи през февруари и март. Датите за премиерите още не са насрочени, но вече се знае, че магазини с ниски цени ще има и в Бургас, Перник, Разлог, Гоце Делчев, Видин, Враца, Козлодуй.

По още един обект ще бъде отворен и в София (стават 5), и в Пловдив (стават 3). От следващия месец започва и поетапното пускане на ребрандираните магазини, закупени от веригата "Плюс". В началото на 2010 г. "Лидл" купи обектите в Румъния и България. У нас те бяха 23.

Около 50 трябва да станат магазините на "Лидл" у нас в края на годината. Веригата стартира през ноември 2010 г. едновременно с 14 обекта в 11 града.

Навсякъде откриването се превърна в мегасъбитие с дълги опашки за банани по 69 ст. килото и шоколади по 44 ст.

Стратегията на компанията е да има 2 периода седмично със супер ниски цени - от четвъртък до неделя и от понеделник до сряда.