Около 10 нови магазина на “Лидл” ще се появят в следващите няколко месеца и така градовете, в които ще присъства ще са 33. Това заяви управителят на компанията у нас Милена Драгийска.

Сега магазините са 30 в 21 града. Общо 22 от магазините "Лидл" ще са ребрандирани от търговската верига “Плюс", която беше купена от "Лидл". От 870 служители на "Плюс" на работа са останали 800. Общият брой служители на "Лидл" пък е 2003 души, 160 от които са в логистичния център на фирмата, а 1600 работят "на терен" в магазините. От веригата "Лидл" са предложили наскоро на правителството да се въведе система за оценка на качеството на стоките, каза Драгийска. Тя поясни, че моделът е пробван вече в Германия. "Лидл" има собствени системи за качествен контрол и не допускали лоши стоки. Управителят на “Лидл” за България обясни още, че родните производители, които демонстрирали добро качество, имат шанс да изнесат продукцията си в магазините от веригата извън страната. "Лидл" - България, ги "рекламирала" пред колегите си от чужди страни.

1/3 от стоките във веригата били български. Това опровергавало опасенията, че родните доставчици ще бъдат заменени с международни. Български са хлябът, млечните продукти, оризът и пилешкото.

Милена Драгийска
Милена Драгийска