Фирма “Мархинженеринг”, която няма и лев активи, за втори път спря търга за толсистемата. И то с аналогична жалба до КЗК като първата.

Търгът за тол системата за камионите и за електронна винетка за леките автомобили бе обявен от пътната агенция на 5 април. На 5 май “Мархинженеринг” внесе жалба в КЗК срещу крайния срок за офертите, който е удължен до 16 юни. Смята, че това е незаконосъобразно. Пътната агенция спря търга, докато се произнесе антимонополната комисия.

С определение от 18 май КЗК оставя без уважение искането на фирмата. А пътната агенция рестартира търга с краен срок за оферти 11 август. Така процедурата бе забавена с 3 месеца. “Мархинженеринг” обжалва първото решение на КЗК във ВАС.

В края на май “24 часа” провери финансовите отчети на фирмата, оказа се, че тя няма активи. По същото време шефът на пътната агенция Лазар Лазаров заяви, че тол системата засяга интереси, най-вече на тези, които пътуват почти безплатно. Той заподозря, че някой не е готов с документите и бави процедурата.