Стефан Дундаков: В бизнеса трябва да си постоянен, за да се развиваш

Кетъринг фирма Ragazzi работи от 15 години. Клиентите й са ангажираните във филмовото изкуство, снимачните екипи и актьорите. Какво ще е менюто им, зависи изцяло от тях. Във фирмата работят 20 човека, които в момента се грижат за изхранването на екип, подготвящ голям филм във Варна.

- Защо и как избрахте да започнете този бизнес?

- Занимаваме се с това от деца. На шега или на майтап минаха 15 години. Баща ми беше режисьор и в зората на чуждото кино в България, нямаше кетъринг. Трябваше да направим нещо и така решихме да създадем такава фирма.

- Кое е това, което най-много ви мотивира?

- Естествено, че от доволните клиенти. Важно е хората, които ни се доверяват, да останат удовлетворени. По този начин ще те препоръчат, а така бизнесът ще се развива. Финансовата страна на бизнеса също е важна за мотивацията на човек.

- Кои са най-важните хора за успеха на вашия бизнес?

- Екипът ни. Няма как да движим бизнеса си, ако не е екипът ни, работим добре с колегите си.

- Кои са най-големите предизвикателства, пред които сте се изправяли?

- Сещам се за различни предизвикателства. Случвало се е да ни потърсят за кетъринг, който трябва да стигне високо в планината. При нас всичко е нестандартно. Ние сме подвижен ресторант за много хора, който може да е на морето, в планината или дори под водата.


Стефан Дундаков: В бизнеса трябва да си постоянен, за да се развиваш

- Какво научихте за тези години като предприемач?
 - Трябва да си постоянен. Това е най-важното, за да се развиваш.

- Как си представяте своя бизнес след 5 години?
 - Искам бизнесът ми да е двойно по-голям и да работим със и за повече хора. Имали сме предложения за работа в чужбина, но засега не мислим над този вариант. Ще преценим с времето.

*"24 часа" е ексклузивен медиен партньор на кампанията „МЕТРО Ден на предприемача“. Рубриката представя български предприемачи и се осъществява със съдействието на „Метро Кеш енд Кери България“.