Кухнята изпреварва обслужването, нивото на готвачите се вдига все повече и повече, а според числата, които каза зам.-министърът на образованието Диян Стаматов, че се обучават едва 130 сервитьори, излиза, че ни обслужват хора, които не са учили. Това заяви по време на дискусията на в. "24 часа" за кадрите в туризма Филип Анастасиу, завеждащ "Човешки ресурси" в "МЕТРО България".

Не се конкурираме с туризма, заяви още той и предложи ноу-хауто на "МЕТРО" на туристическия бранш. Анастасиу заяви, че проблемите са общи, защото и при тях повечето хора не са учили професионално - 70% от обучението на нашите служители е на нашето работно място.

Шефът на човешките ресурси в компанията заяви, че имат 2300 служители и заяви, че могат да споделят опит за бързо обучение. Много ми хареса идеята бизнесът сам да обучава, и там можем да помогнем, заяви още той. В "МЕТРО академията" можели да се обучават над 40-50 човека., могат да се направят курсове, да бъде повишена квалификацията.